preloader

Over Ons | ICDistributie

Home > Over ons
Bart van Houten

Achtergrond

Bart van Houten, mede-labeleigenaar van het urban platenlabel Van Klasse, is de oprichter van In Corsa Distributie. Artiesten als Josylvio en Latifah zagen hun carrière van de grond komen bij het in Almere gevestigde platenlabel. Een kleine greep uit de succesvolle releases van het Nederlandse platenlabel:

-  Esko – Beats by Esko (Album) kwam op nummer één binnen in de Album Top 100 van de Dutch Charts.

-  Esko, Josylvio & Hansie – Hey Meisje (Single) kwam op nummer één binnen in de Single Top 100 in de Dutch Charts.

-  The Blockparty & Esko - Huts ft. Mouad Locos, JoeyAK, Young Ellens & Chivv kwam op nummer één binnen in de Single top 100 in de Dutch Charts.

Van Klasse is momenteel uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke platenlabels die de Nederland muziekindustrie rijk is.

Online partijen

Visie

Naast dat het platenlabel uitgroeide tot een grootte die nooit voor mogelijk werd gehouden, zag van Houten dat de muziekindustrie volledig veranderde: “Artiesten zetten tegenwoordig heel gemakkelijk muziek online. Jammer genoeg zie ik dat veel van deze online partijen de artiest opzadelt met verborgen kosten. Bovendien blijken deze bedrijven slecht bereikbaar te zijn. Waar Van Klasse anders is dan andere platenlabels, behandelt ICD de artiest ook op een andere manier.

Geen abonnementsgeld

In Corsa Distributie maakt het verschil

Geen abonnementsgeld

ICD maakt allereerst een verschil door per release te betalen. Van Houten zegt hier het volgende over: “Bij ICD betaal je geen abonnementsgeld. Je betaalt bij ons één keer een bedrag voor de tracks die jij wil releasen. Hiermee zorgen wij ervoor dat jouw muziek voor altijd online blijft staan. Zo zit de artiest niet levenslang (en hierna door de erfgenamen) vast aan een bedrag dat elke maand of jaar betaald moet worden.”

 

Geen extra kosten

Voor van Houten is het belangrijk dat artiesten weten waar ze aan toen zijn: “1 bedrag is 1 bedrag. Wij vallen de artiest niet lastig met extra kosten die in de kleine lettertjes zijn genoemd.”

 

24/7 Nederlandse klantenservice

Een groot voordeel van ICD is de Nederlandse klantenservice die 24/7 te bereiken is. De labeleigenaar van Van Klasse zag deze dienst als een vereiste om artiesten te voorzien van duidelijke informatie: “Ik krijg vaak te horen van independent artiesten dat online distributeurs niet of nauwelijks te bereiken zijn. Artiesten verdienen duidelijke informatie over de muziek die zij uitbrengen. Bij In Corsa Distributie staat een vakkundig team klaar om elke prangende vraag te beantwoorden.”

Nieuw talent

Kansen bij In Corsa Distributie

Als mede-labeleigenaar is van Houten altijd op zoek naar nieuw talent. Hij benadrukt dat de focus van ICD ligt op het muziek distribueren en de artiesten duidelijkheid bieden. “Dat wil niet zeggen dat we onze ogen gesloten houden. Wanneer wij geloven in de muziek zijn er meerdere mogelijkheden om samen te werken.” De artiest kan bijvoorbeeld een voorstel krijgen om de inkomsten van zijn auteursrecht te laten regelen door het publishingfonds van Van Houten.

0

Streamingdiensten

0

Vragen Beantwoord

0

Tracks Uitgebracht

0

Gelukkige muzikanten