preloader

Plus | ICDistributie

Home > Plus
"Muziekdistributie met een plus"

“Muziekdistributie met een Plus”

“Ik noem ICD ook wel muziekdistributie met een plus. Naast dat onze primaire voorwaarden voordelig zijn voor elke artiest, verlenen wij een unieke dienst, namelijk promotie. In muziek zit energie en tegelijkertijd veel liefde. Daarom is het belangrijk dat muziek op de goede plek terechtkomt, zodat de juiste mensen het te horen krijgen. Het is aan de artiest of onze expertise op dit vlak moet worden ingezet.”

In Corsa Distributie introduceert hiermee een dienst die door geen enkele muziekdistributeur wordt aangeboden voor artiesten die independent willen blijven. Jarenlange ervaring in de muziekindustrie heeft geresulteerd in een groot netwerk van radiostations tot de grootste social media-accounts. Lees hieronder welke vormen van promotie ICD aanbiedt.

Persoonlijke pitch bij streamingdiensten.
Door jarenlange ervaring heeft ICD rechtstreeks contact met de grootste streamingdiensten als Spotify, Deezer en Applemusic. In Corsa Distributie plugt jouw muziek bij de grootste spelers. Let wel, dit is geen garantie dat jouw muziek in playlisten terechtkomt. De keuze ligt uiteindelijk bij de streamdienst.

Betaalde Social Media advertenties.
Het ervaren marketingteam van ICD weet precies hoe welke muziek geadverteerd moet worden op Facebook en Instagram. IC Distributie zorgt op deze manier dat jouw muziek de juiste mensen bereikt.

Promotie op grote Instagramaccounts.
Muziek promoten via de bekendste Instagramaccounts draagt bij aan de naamsbekendheid van een artiest. ICD biedt mogelijkheden jouw muziek met het juiste publiek te delen.

Persbericht naar radiostations en andere relevante platformen.
Door het enorme netwerk dat ICD heeft opgebouwd, beschikken zij over veel e-mailadressen van relevante partijen. Van radiostations tot YouTubers; ICD stuurt een persbericht van jouw nieuwste release naar alle belangrijke organisaties.

Advies in de breedste zin van het woord.
IC Distributie geeft artiesten advies op welk gebied zij dat maar wensen. Wil jij de voor- en nadelen bijvoorbeeld weten om jouw muziek bij een platenlabel uit te brengen? Of wil je advies op het gebied van promotie of marketing? ICD adviseert jou wat jij het beste met jouw muziek kunt doen.

Kosten

In Corsa Distributie vraagt 5% van jouw royalty-inkomsten. Op
deze manier laat ICD zien dat ook zij willen dat jouw muziek op de
juiste manier gepromoot wordt. Als ICD namelijk niet jouw track promoot, is de kans groot dat jouw muziek minder streams pakt, waardoor de inkomsten van In Corsa Distributie ook minder zijn.

Tevreden Klanten

Wat men over ons vertelt.